NENAD ČANAK U KIJEVU: "Neophodno je formirati međunarodni tribunal za ratne zločine u Ukrajini"

Dva novosadska političara imala su sastanke u ukrajinskom Parlamentu, Vladi, te Uredu predsjednika.

  • Regija

  • 20. Dec. 2022  20. Dec. 2022

  • 1

Bivši lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, zajedno sa zastupnikom u Skupštini Srbije Aleksandrom Olenikom, prisustvovao je u Kijevu proslavi Svetog Nikole, organizovanoj za djecu iz Bahmuta čiji su roditelji nestali u ratu.

Dva novosadska političara imala su sastanke u ukrajinskom Parlamentu, Vladi, te Uredu predsjednika. Razlog je, kazao je Čanak, upoznavanje sa situacijom i razgovori o, kako je naveo, toksičnom utjecaju Rusije na Zapadnom Balkanu.

"Poslanik Aleksandar Olenik i ja smo imali sastanak sa zamjenikom ministra inostranih poslova Ukrajine koji nas je upoznao sa situacijom u Ukrajini, sa diplomatskim naporima da se istina o Ukrajini čuje van granica Ukrajine zbog toga što su Rusi agresori počinili ogroman broj ratnih zločina, te u tom smislu je neophodno formriati međunarodni tribunal za ratne zločine", kazao je Čanak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...