KO TO TAMO LAŽE: Združena akcija BIA-e i MUP-a Srbije, scenarij smišljen u Beogradu, realizovan u Potočarima... (VIDEO)

Tužilaštvo BiH obustavilo istragu zbog nedostatka dokaza. Pokušaj atentata na Vučića nije se desio.

  • Vijesti

  • 21. Dec. 2022  

  • 1

Značajnu ulogu u napadu na Vučića 11. jula 2015 godine u Potočarima prilikom obilježavanja 20. godišnjice genocida u Srebrenici imali su pripadnici srbijanske BIA-e i MUP-a.

Scenarij smišljen u Beogradu, realizovan je u Potočarima.  Na dan žrtava genocida pred svjetskom javnošću postati ŽRTVA. Toga dana, 136 žrtava je ukopano.  Toga dana, ukopano je 7 šesnaestogodišnjaka. Tog dana, nakon 20 godina traganja, jedna porodica ukopala je kosti predstavnika tri generacije svoje porodice, djeda, sina i unuka. 

Tog dana, Aleksandru Vučiću, tada premijeru Srbije, sve se samo kazalo o razmjerama zločina i genocida. Kazali su i srbijanski policajci da su nelegalno bili u Potočarima.

Apelacioni sud u Beogradu u pravosnažnoj presudi  potvrdio je prisustvo BIA-e i MUP-a. Tužilaštvo BiH obustavilo istragu zbog nedostatka dokaza. Pokušaj atentata na Vučića nije se desio.

Više u prilogu FTV-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...