NOVALIĆ RAZGOVARAO SA NAČELNIKOM TANOVIĆEM: "Federacije BiH na području općine Novo Sarajevo želi graditi 'palatu pravosuđa'" (VIDEO)

Planiran značajan projekt probijanja tunela do Lukavice, što bi u konačnici značajno rasteretilo saobraćaj preko Vraca.  

  • Vijesti

  • 21. Dec. 2022  21. Dec. 2022

  • 0

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović razgovarali su danas o nekoliko kapitalnih projekata koji trebaju biti implementirani na području te općine.

Kako je kazao premijer Novalić za Fenu, Federacija BiH na području općine Novo Sarajevo želi riješiti nekoliko konkretnih problema, te učestvovati u projektima koji se dotiču Federacije BiH i te općine.

Kako je kazao, Federacije BiH na području općine Novo Sarajevo želi graditi „palatu pravosuđa“, u kojoj bi se nalazile sve pravosudne institucije FBiH.

"Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović je prepoznao značaj  dolaska tako značajne institucije na područje općine kojom upravlja. Mi smo u budžetu već planirali gradnju palate pravde", rekao je Novalić.

Razgovarano je i o autoputu koji se treba spojiti sa prvom transferzalom, Velešićima i dalje prema Vogošći, bilo je govora i o problemima s kojima se gradnja prve transferzale susreće, te o problemima dugovanja sportskih klubova s područja općine Novo Sarajevo, preciznije Fudbalskog kluba Željezničar – rekao je Novalić.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović zahvalan je Vladi FBiH koja učestvuje u brojnim projektima, kao što su rekonstrukcija pomoćnog terena FK Željezničar, rekonstrukcija ambulante i mjesne zajednice Vraca, te utopljavanja Osnovne muzičke i baletske škole.

"Radi se o tri važna i skupa projekta gdje Vlada FBiH učestvuje kao partner. Razovarali smo i o drugim velikim infrastrukturnim projektima, kao što je gradski autoput, te o izmještanju Pennyja u Velešićima kako bi nastavili s projektom izgradnje prve transferzale", kazao je Tanović.

Dodao je da za nastavak projekta izgradnje druge transferzale treba raditi na imovinsko-pravnim odnosima, te da je planiran i značajan projekt probijanja tunela do Lukavice, što bi u konačnici značajno rasteretilo saobraćaj preko Vraca.  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...