AKO PLANIRATE U NJEMAČKU PO POLOVNI AUTOMOBIL OVO TREBATE ZNATI: Cijene polovnjaka ruše sve rekorde, u novembru su koštali…

Prve informacija iz Austrije i Njemačke govore da je ta granica već probijena.

  • Auto

  • 22. Dec. 2022  

  • 0

Prema online trgovcu i posredniku AutoScout24, polovni automobili u novembru su prodavani za prosječno 24.772 eura. To je gotovo 12 posto više nego prije godinu dana i najviše otkad se rade statistike.

Potražnja za polovnim automobilima puno je veća od ponude. Automobilski sektor suočava se s krizom za krizom. Prije dvije godine tvornice su zatvorene zbog korone.

Nakon toga uslijedila je svjetska nestašica čipova, koja i dalje muči automobilski sektor, a na nju se nadovezala i nestašica kablovskih snopova za vozila, koji se proizvode u Ukrajini. U međuvremenu, potražnja je porasla. 

Neki novi automobili sada imaju rok isporuke od godinu dana, što polovne automobile čini privlačnijim. Kako javlja AutoScout24, stanje na tržištu se polako popravlja, iako cijene i dalje rastu. Ako se uzlazni trend nastavi, prosječna cijena polovnih automobila na kraju godine će premašiti 25.000 eura na europskom tržištu.

Prve informacija iz Austrije i Njemačke govore da je ta granica već probijena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...