BURNO U REDOVIMA TROJKE: „Naša stranka stoji pri tome da joj pripada premijerska pozicija…“

Danima se vodi polemika oko zauzimanja pozicija unutar vlasti u Kantonu Sarajevo.

  • Vijesti

  • 22. Dec. 2022  22. Dec. 2022

  • 2

Danima se spominje da će premijer KS Edin Forto biti federalni ministar prometa i komunikacija. U tom slučaju njegovu aktuelnu  funkciju i dalje će tražiti Naša stranka. To je, kažu dogovor Trojke na kojem će i dalje insistirati.

-Naravno to je mjesto koje je nama pripalo i mi smo taj dogovor već napravili prije. Naša stranka stoji pri tome da zadrži premijersko mjesto i premijer Forto je i dalje zainteresiran za to mjesto, ali vidjet ćemo šta će pregovori dalje donijeti”, izjavila je za TVSA zastupnica Vildana Bešlija.

Muamer Bandić, zastupnik SBiH u Skupštini Kantona Sarajevo, govorio je o trenutnim predviđanjima za zauzimanja pozicija unutar vlasti u Kantonu Sarajevo.

O najaktuelnijim spekulacijama koje se tiču premijera KS, Edina Forte i njegovog eventualnog novog mandata kao ministra prometa i komunikacija na državnom nivou ili pak novog mandata na poziciji premijera, Bandić kaže kako nema informaciju.

Kada je riječ o mogućnosti stranačkog kolege Semira Efendića da bude novi premijer Kantona, Bandić ističe da smatra kako bi on taj posao dobro radio.

-Što se tiče gospodina Efendića i obnašanja funkcije premijera, mi smo to i u kampanji našoj isticali, mi smatramo, a i građani su to potvrdili kroz broj glasova koji su mu poklonili, jer je on imao najveći broj glasova od svih kandidata, na svim listama, tako da smatram da bi generalno taj posao on dobro radio, kazao je Bandić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...