DRAMATIČNE SNIMKE IZ GLAVNOG GRADA RUSIJE: Gori ruska vojna baza u Moskvi, procurio video...

Tvrdnje ukrajinskog zapovjedništva se nisu mogle nezavisno provjeriti.

  • Evropa

  • 24. Dec. 2022  

  • 0

Na teritoriji vojne jedinice u Moskvi izbio je požar. Video iz ruske baze objavljen je na Telegramu.

Inače, jučer je objavljeno kako Rusija dovodi nove snage na bojišta na istoku i jugu Ukrajine, reklo je ukrajinsko zapovjedništvo, prema informacijama obavještajnih službi.

"Neprijatelj je povećao količinu željezničkog prijevoza vojnika, opreme i municije do borbenih zona", objavilo je ukrajinsko zapovjedništvo u Kijevu.

Ključna područja borbe nalaze se oko grada Bahmuta na istočnoj bojišnici, a uključuju i mjesta Avdivka, Kupjansk i Limansk u pokrajini Donbas.

Pojačanja za rusku stranu su primijećena i na jugu zemlje, poručilo je zapovjedništvo. Međutim, nove jedinice u Hersonskoj oblasti će biti raspoređene samo radi jačanja odbrambenih linija.

Tvrdnje ukrajinskog zapovjedništva se nisu mogle nezavisno provjeriti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...