OBJAVIO NAČELNIK OPĆINE CENTAR SRĐAN MANDIĆ: Inspekcija zaustavila radove na Marijin Dvoru u Sarajevu

Ovo je na svom Facebook profilu objavio Srđan Mandić, načelnik Općine Centar.

  • Ekonomija

  • 24. Dec. 2022  

  • 1

Općinska inspekcija boravila je na Marijin Dvoru, lokalitetu kod centra Alta, na području Općine Centar i zaustavila radove koji su jučer započeti.

Ovo je na svom Facebook profilu objavio Srđan Mandić, načelnik Općine Centar.

- Nakon što smo sinoć iz medija saznali o pokretanju radova u zoni kvadranta A, na Marijin dvoru, općinska inspekcija je jutros obavila inspekcijski nadzor i ustanovila da izvođač nije imao sve neophodne saglasnosti. Radovi su zaustavljeni, a više informacija ćemo objaviti u narednim danima.

Želim naglasiti da Općina Centar nije protiv investicija i investitora, naprotiv! Međutim, zakoni i procedure se moraju poštovati i tu ne smije biti iznimke. Naša inspekcija će brzo biti u mogućnosti izdavati i prekršajne naloge. Još jednom molim sva zainteresovana pravna i fizička lica da poštuju propise. Vrijeme bezakonja je prošlo. Idemo dalje - poručio je Mandić.

Radovi su zaustavljeni na dijelu koji je obuhvaćen regulacionim planom Gradski centar Marijin Dvor. Na zelenoj površini, iza hotela Holiday, predložena je gradnja tri zgrade. Veća površina zemljišta je u vlasništvu firme Palace Investments, a dio pripada Općini Centar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...