BRILJANTNA SEZONA BH. KOŠARKAŠA: Real se pohvalio Musinom titulom najboljeg sportiste BiH (FOTO)

Musa je potpisao za slavni Real Madrid, a sa kojim je već osvojio prvi trofej, odnosno Superkup Španije i u dva navrata je bio proglašen za MVP kola u elitnoj Euroligi.

  • Sport

  • 24. Dec. 2022  24. Dec. 2022

  • 0

Jedan od najboljih bosanskoherecgovačkih košarkaša, Džanan Musa, izabran je za najboljeg sportistu BiH u 2022. godini, a tim povodom mu je Real Madrid posvetio posebnu vijest.

Musa je trijumfovao u organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio-televizije BiH, a odluka za najboljeg sportistu BiH je bila jednoglasna.

Musa se ove godine vratio na velika vrata, pa je fenomenalnu sezonu u dresu Breogana krunisao nagradom za najkorisnijeg igrača španske ACB košarkaške lige, koja je najkvalitetnija u Evropi.

Kada su u pitanju igre za reprezentaciju BiH, Musa je briljirao na Evropskom prvenstvu, a na kojem je prosječno bilježio 21.4 poena po utakmici, da bi potom uslijedila kruna dosadašnje karijere, navodi  N1.

Musa je potpisao za slavni Real Madrid, a sa kojim je već osvojio prvi trofej, odnosno Superkup Španije i u dva navrata je bio proglašen za MVP kola u elitnoj Euroligi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...