„PAPA“ IZ MOSTARA: Kako je bivši komunist Dragan Čović koji se potpisivao ćirilicom pokušao postati ozbiljan konkurent Zoranu Milanoviću…(VIDEO)

Čović sebe smatra prvim u Hrvata, barem onih u BiH.

  • Vijesti

  • 25. Dec. 2022  

  • 4

Zvuči nevjerovatno, ali je istinito. Lider HDZ-a BiH Dragan Čović, inače bivši komunist koji se sve do rata potpisivao ćirilicom, obratio se Hrvatima Božićnom poslanicom. Umislio Dragan da je predsjednik svih Hrvata. Kad može bivši lider SDP-a, inače ateist, Zoran Milanović, zašto ne bi mogao i bivši komunist Čović.

Milanović je već nekoliko puta u svojim govorima naglašavao da je on predsjednik svih Hrvata, ma gdje oni živjeli. Te su Milanovićeve riječi izazvale brojne reakcije, kako u Hrvatskoj, tako i u Bosni i Hercegovini, a odavno je poznato da i Dragan Čović ima slične aspiracije.

Čović sebe smatra prvim u Hrvata, barem onih u BiH.

Suvereni vladar HDZ-a BiH već duže od 15 godina sve vrijeme vrti istu mantru o legitimnom predstavljanju, a da njegovoj sujeti nema granica potvrdila je Božićna poslanica Hrvaticama i Hrvatima.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...