VOJIN MIJATOVIĆ SE OGLASIO NAKON ŠTO JE NSRS OPET STAVILA NA DNEVNI RED ZAKON O NEPOKRETNOJ IMOVINI: "Pokrenut ću postupak zaštite vitalnog nacionalnog interesa ukoliko..."

"Nikad nećemo podržati rješenja koja se zajednički ne usaglase na nivou države BiH", poručio je on

  • Politika

  • 25. Dec. 2022  25. Dec. 2022

  • 10

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a i član Pokreta za državu, na svom Facebook profilu je objavio da na sjednici Narodne Skupštine RS koja je planirana za utorak predložen je i Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti po hitnom postupku.

"Bez dileme pošto se radi o još jednom ataku na imovinu države Bosne i Hercegovine bez usaglašavanja na nivou države, najavljujem da će poslanici Pokreta za državu glasati protiv ovog zakona", ističe on.

Mijatović je istakao kako pitanja državne imovine može regulisati samo Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine, shodno presudama Ustavnog suda BiH.

"Ukoliko isti zakon dobije podršku najavljujem da ćemo pokrenuti postupak zaštite vitalnog nacionalnog interesa putem naših delegata u Vijeću naroda RS", rekao je Mijatović.

Apsolutno smo za saradnju i razvoj svakog pedlja naše države, ali nikad nećemo podržati rešenja koja se zajednički ne usaglase na nivou države BiH, poručio je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...