POTVRDIO MINISTAR ODBRANE: Vučić izdao naredbu da broj pripadnika specijalnih jedinica Vojske Srbije bude povećan na 5.000

On je poručio da će ti vojnici biti spremni da odgovore svim izazovima.

  • Regija

  • 26. Dec. 2022  

  • 3

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izdao je naređenje potpredsjedniku Vlade i ministru odbrane Milošu Vučeviću i načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću da se broj pripadnika specijalnih jedinica Vojske Srbije do kraja 2023. godine poveća sa 1.500 na 5.000, saopćeno je danas iz Ministarstva odbrane.

Vučević je rekao da će Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije to naređenje ispuniti.

- Želim da obavijestim javnost Srbije, i ne samo Srbije, da smo sinoć general Mojsilović načelnik Generalštaba Vojske Srbije i ja dobili zadatak, nalog od predsjednika Republike kao vrhovnog komandanta da Vojska Srbije do kraja 2023. godine podigne broj pripadnika specijalnih jedinica, odnosno onih koji će biti posebno obučeni u sastavu Vojske Srbije, sa 1.500 na 5.000. Da Vojska Srbije ima 5.000 vrhunski obučenih i pripremljenih vojnika, podoficira i oficira koji su završili najmoderniju, najsavremeniju obuku, treninge, teorijsku i praktičnu nastavu, koji imaju najsavremenije naoružanje i vojnu opremu i koji su spremni da brane otadžbinu, izvrše svaki zadatak u svakom trenutku i na svakom dijelu naše teritorije - naveo je Vučević.

On je poručio da će ti vojnici biti spremni da odgovore svim izazovima.

- Tih 5.000 vojnika bit će spremni da odgovore na sve izazove sa kojima se suočava naša otadžbina. Tih 5.000 specijalno obučenih vojnika Vojske Srbije bit će najsnažnija pesnica koja će razbiti u paramparčad loše želje i ciljeve onih koji ne vole našu državu i koji žele da naude našem narodu i našim građanima. I Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane će ispuniti taj zadatak koji nam je dao predsjednik Republike i do kraja 2023. imat ćemo mnogostruko bolje plaćene pripadnike tih specijalnih jedinica, još bolje opremljene, još bolje obučene, da budu uvek na visini zadatka da čuvaju otadžbinu Srbiju - rekao je ministar Vučević, prenosi Danas.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...