POBJEGLI OD PUTINOVOG REŽIMA KOJI IH ŽELI POSLATI U RAT: Blizu stotinu Čečena na Maljevcu želi preći u Hrvatsku

U BiH ulaze iz Srbije bez prepreka, uz zvanične dokumente, jer im ne treba viza, a kada i ako dođu u Hrvatsku traže azil.

  • Vijesti

  • 27. Dec. 2022  

  • 0

Blizu stotinu osoba iz Čečenije, republike u sastavu Ruske Federacije, izbjegavajući učestvovanje u ruskom napadu na Ukrajinu, stiglo je u Bosnu i Hercegovinu gdje trenutno borave u blizini graničnog prelaza Maljevac koji vodi u Hrvatsku.

U BiH ulaze iz Srbije bez prepreka, uz zvanične dokumente, jer im ne treba viza, a kada i ako dođu u Hrvatsku traže azil.

Već nekoliko dana njih oko stotinu boravi u blizini graničnog prelaza Maljevac u Velikoj Kladuši želeći ući u Hrvatsku.

Zbog nezvanične informacije da je njih pedesetak danas legalno ušlo u Hrvatsku, broj izbjeglica iz Čečenije na GP Maljevac u Velikoj Kladuši se iz sata u sat povećava.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...