OBRAČUN KRIMINALNIH KLANOVA: MUP RS-a podnio izvještaj protiv Radoja Zvicera i Darka Eleza jer su eksplozivom na Sokocu htjeli likvidirati Ognjena Orašanina

Istražitelji su početna saznanja o ovim događajima dobili zahvaljujući porukama iz Sky aplikacije.

  • Hronika

  • 28. Dec. 2022  

  • 0

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a podnijeli su izvještaj Tužilaštvu BiH protiv četiri osobe zbog organizovanog kriminala u vezi sa pokušajem teškog ubistva.

Radi se o pokušaju ubistva Ognjena Orašanina Orasa, koji je izbjegao hapšenje prije dva dana u akciji "Šakal" na Sokocu, a koji je označen kao sigurnosno interesantna osoba.

MUP RS-a je saopćio da je izvještaj podnesen protiv osoba inicijala R. Z., D. E., M. M., te još jedne nepoznate osobe.

Kako je Faktoru nezvanično potvrđeno, u izvještaju je navedeno da su Orašanina pokušali ubiti vođa zloglasnog kavačkog klana Radoje Zvicer i Darko Elez, zajedno sa još dvije osobe.

Motiv je pripadnost suprotstavljenim klanovima.

Oni se sumnjiče da su po prethodnom dogovoru i planu nabavili i ispod vozila koje je koristio Orašanin postavili eksplozivnu napravu, u namjeri da je aktiviraju u trenutku kada se on bude nalazio u vozilu.

Radi se o vozilu "ford galaxo" koji se vodio na Saši Karadžiću, a koristio ga je Orašanin.

- Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo su 17.10.2020. godine na licu mjesta gdje je pronađeno vozilo i eksplozivna naprava izvršili uviđaj te deaktiviranje i izuzimanje eksplozivne naprave - saopćio je MUP RS-a.

Ova krivična djela rasvijetljena su u okviru zajedničkih aktivnosti pripadnika MUP-a RS-a i MUP-a Kantona Sarajevo, koje su koje su realizovane u prethodna dva dana, potvrdili su iz MUP-a RS-a.

Istražitelji su početna saznanja o ovim događajima dobili zahvaljujući porukama iz Sky aplikacije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...