PRVA NIKŠIĆEVA REAKCIJA NA DODIKOV UDAR NA DRŽAVU: "Njegova priča odudara od našeg sporazuma!"

Tradicionalni novogodišnji prijem Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) upriličen je večeras u Sarajevu, a veliki broj članova i simpatizera te stranke, gostiju iz kulturnog, poslovnog, političkog i javnog života pozdravio je predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić.

  • Politika

  • 28. Dec. 2022  28. Dec. 2022

  • 15

Nikšić je u kratkoj izjavi za medije naveo da očekuje i da se iskreno nada da će ono što su potpisali i obećali uraditi, i provoditi.

"U posljednje vrijeme ono što predsjednik SNSD Milorad Dodik radi i priča odudara od tog sporazuma i nama ne pada na pamet da pravimo bilo kakve kompromise i ustupke kada je u pitanju država BiH. O imovini BiH, o imovini države moraju odlučivati institucije države BiH", istakao je Nikšić.

Konačno je vrijeme, kako je naglasio, da u se BiH pruži šansa kompromisu, dogovoru, razgovoru, te da se pokaže da se ovdje može razgovarati, da bude bolje svim građanima.

"Pri tome ne mislim na bilo koji narod ili na bilo koji dio BiH, nego na cijelu BiH i sve ljude u BiH. Kakve koristi od toga na koga će se knjižiti neka njiva, ako nema ljudi u BiH? A zahvaljujući politikama koje smo dosad imali, svađama, prepucavanjima, te nesaradnji, iz ove zemlje odlaze svi građani, i Bošnjaci i Srbi i Hrvati",  naveo je Nikšić.

Predstavnički dom PSBiH danas je potvrdio imenovanje Borjane Krišto za predsjedavajuću Vijeća ministara BiH u narednom četvorogodišnjem mandatu.

"Imenovana je i na osnovu ekspozea. Vidite da ono što smo potpisali, to želimo da radimo. Naravno, možda je neko to potpisivao sa figom u džepu, vidjet ćemo šta će biti", prokomentarisao  je Nikšić, prenosi Fena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...