BORJANA KRIŠTO HRVATSKIM MEDIJIMA OTKRILA SVE: "Cilj je legitimno političko predstavljanje konstitutivnih naroda, izuzetno sam zadovoljna Osmorkom..."

Dodala je kako sva tri naroda trebaju imati ista zajamčena prava.

  • Politika

  • 29. Dec. 2022  29. Dec. 2022

  • 8

Zastupnički dom parlamenta BiH potvrdio je jučer imenovanje Borjane Krišto za predsjedateljicu Vijeća ministara BiH u iduće četiri godine. Nova premijerka Bosne i Hercegovine u prvom je obraćanju naglasila da novu vlast čekaju brojne ozbiljne reforme. Borjana Krišto kazala je za središnji Dnevnik HTV-a kako su njezini prioriteti napraviti konkretan program rada Vijeća ministara.

U sklopu njega, Krišto naglašava, kako su joj jedan od prioriteta i euroatlantske integracije Bosne i Hercegovine. Vladavina prava i socijalno-ekonomske reforme, također su prioriteti njezinog programa.

-Izmjene zakona koje od Bosne i Hercegovine traži Europska unija, potrebno je provesti kako bi se osigurala politička stabilnost Bosne i Hercegovine, kao i pravna sigurnost.

Vjetar u leđa Bosni i Hercegovini je kandidacijski status koji je dobila prije nekoliko sedmica. Krišto je zahvalila državama članicama Europske unije koje su dali priliku Bosni i Hercegovini, kazala je ona.

- Efekte ove odluke možemo očekivati, po meni, u gospodarskom smislu, ali i u smislu konsolidacije BiH društva, poručila je Krišto.

- Rekla bih da ovakva odluka ima i formalni, društveni i ekonomski, pa i politički značaj za cijelu Bosnu i Hercegovinu, istaknula je Krišto.

Jedna od glavnih tačaka Borjane Krišto je i izmjena Izbornog zakona. Dodala je kako sva tri naroda trebaju imati ista zajamčena prava.

Kazala je kako Bosna i Hercegovina treba surađivati sa svojim susjedima i graditi prijateljske odnose.

Pogledajte šta je Borjana Krišto rekla i tzv. legitimnom predstavljanju, izmjeni Izbornog zakona i kako je ocijenila suradnju sa Osmorkom.



Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...