CHRISTIAN SCHMIDT ČESTITAO BORJANI KRIŠTO: „Očekujemo brzo formiranje vlasti i zajednički rad na…“

Nova premijerka Bosne i Hercegovine u prvom je obraćanju naglasila da novu vlast čekaju brojne ozbiljne reforme. 

  • Politika

  • 30. Dec. 2022  

  • 3

Visoki predstavnik Međunarodne zajednice u BiH Christian Schmidt čestitao je mandatarki novog saziva Vijeća ministara BiH Borjani Krišto na imenovanju za prvu predsjedavajuću Vijeća mintara BiH.

-Očekujemo brzo formiranje vlasti i zajednički rad na ubrzanom putu ka Evropskoj uniji, ukidanju diskriminacije, integritetu BiH, i ostalim prioritetima za boljitak svih građana i građanki Bosne i Hercegovine, navodi se u čestitki.

Podsjetimo, Zastupnički dom parlamenta BiH potvrdio je imenovanje Borjane Krišto za predsjedateljicu Vijeća ministara BiH u iduće četiri godine. Nova premijerka Bosne i Hercegovine u prvom je obraćanju naglasila da novu vlast čekaju brojne ozbiljne reforme. 

U sklopu njega, Krišto naglašava, kako su joj jedan od prioriteta i euroatlantske integracije Bosne i Hercegovine. Vladavina prava i socijalno-ekonomske reforme, također su prioriteti njezinog programa.

-Izmjene zakona koje od Bosne i Hercegovine traži Europska unija, potrebno je provesti kako bi se osigurala politička stabilnost Bosne i Hercegovine, kao i pravna sigurnost.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...