ZVIZDIĆ ČESTITAO NOVU GODINU: "Bosna i Hercegovina je sada čvrsto postavljena na tračnice prema Evropskoj uniji"

Uz čestitke, građankama i građanima Bosne i Hercegovine poželio je puno zdravlja i sreće u novoj godini.

  • Vijesti

  • 30. Dec. 2022  30. Dec. 2022

  • 6

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić uputio je novogodišnju čestitku građanima BiH, saopćio je Sektor Parlamentarne skupštine BiH za odnose s javnošću.

Zvizdić ističe da je 2022. godina bila obilježena velikim političkim tenzijama i antiustavnim blokadama rada Parlamenta BiH, kao i da je dobijanje statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji dobra vijest.

"Bosna i Hercegovina je sada čvrsto postavljena na tračnice prema Evropskoj uniji. Sasvim sam siguran, ako ostanemo uporni i posvećeni realizaciji naša dva ključna vanjskopolitička cilja, da će 2023. biti i godina evropskog, ali i NATO puta. To su naša dva najvažnija vanjskopolitička prioriteta i od njih nećemo nikada odustati. U 2023. godini, neophodno je očuvati mir i dugoročnu stabilnost Bosne i Hercegovine, posebno političku stabilnost kao ključni faktor za razvoj ekonomije i stabilizaciju ukupnih društvenih prilika, kako bismo mlade ljude koji raspolažu znanjem i vještinama sačuvali i obezbijedili im da svoju  budućnost i budućnost svojih porodica vežu za svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu. Ovaj cilj je imperativnog karaktera i zbog toga je neophodno da svi akteri političkog, ekonomskog i društvenog života u BiH kvalitetno i profesionalno obavljaju svoje poslove i rade na ispunjavanju strateških ciljeva naše zemlje", naveo je Zvizdić.

Uz čestitke, građankama i građanima Bosne i Hercegovine poželio je puno zdravlja i sreće u novoj godini.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...