KOGA JE PROZVAO PREDSJEDNIK SRBIJE: Zašto su mnogi u Vučićevim riječima o političarima koji imaju "račune i vile u inostranstvu" prepoznali Milorada Dodika?!

"I nisam vam ja kao neki drugi koje pritisnete tako što im kažete-uzećemo ti račune u inostranstvu, oduzećemo ti vile, kuće… Meni nemate šta da oduzmete. Meni i život da uzmete, nije neka šteta, naživeo sam se. A pare i kuće da mi uzmete, ne možete, jer nemam ništa", rekao je Vučić.

  • Mini market

  • 31. Dec. 2022  31. Dec. 2022

  • 2

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, u Novogodišnjem intervjuu kojeg je dao za TV Prva kazao je, pored ostalog, da on može kritizirati predstavnike međunarodne zajednice jer "nema oraha u džepu".

"I nisam vam ja kao neki drugi koje pritisnete tako što im kažete-uzećemo ti račune u inostranstvu, oduzećemo ti vile, kuće… Meni nemate šta da oduzmete. Meni i život da uzmete, nije neka šteta, naživeo sam se. A pare i kuće da mi uzmete, ne možete, jer nemam ništa", rekao je Vučić.

ISTRAGA O BEOGRADSKOJ VILI TAPKA U MJESTU

U političkim i medijskim kuloarima odmah nakon ovih riječi izgovorenih na televiziji, počele su špekulacije o tome na koga je Vučić mislio kada je govorio o "nekim drugima" (političarima) koji imaju "račune u inostranstvu, vile kuće"...?

U većini komentara na društvenim mrežama kao "zagonetna ličnost" je prepoznat Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske. Koliko je poznato, Dodik je jedan od rijetkih, ako ne i jedini, politički lider u regionu koji odgovara Vučićevom foto-robotu, posjeduje račune i vile u inostranstvu. 

Poznato je da predsjednik RS posjeduje luksuznu vilu u Beogradu, kupljenu pod krajnje sumnjivim okolnostima. Tužiteljstvo BiH već nekoliko godina istražuje kako je vila kupljena, ali i dalje nedostaju ključni dokumenti koji su traženi od vlasti u Beogradu, koje odbijaju dostaviti neophodnu dokumentaciju. Špekulira se da se navodno pojavila nova okolnost koja bi mogla pomoći u istrazi, da se javio svjedok spreman da govori koji je radio u "Pavlović banci" , koja je Dodiku odobrila kredit od 750 hiljada eura kojima je navodno platio beogradsku nekretninu.

Navodno i ambasade nekih zapadnih zemalja vrše pritisak na vlast u Beogradu da Tužiteljstvu BiH dostavi svu relevantnu dokumentaciju koja se odnosi na Dodikovu kupovinu vile.

DODIK "TEŽAK" 3,5 MILIJARDI KM?!

O Dodikovoj enormnoj imovini nedavno je u medijima govorila profesorica Svetlana Cenić, bivša ministrica financija u Vladi Republike Srpske. Ona je procijenila  da je Milorad Dodik "najbogatiji čovjek u Bosni i Hercegovini".  Dodala je da je to procjena "stranaca" koji Dodikovo bogatstvo procjenjuju na fantastičnih "tri i po milijarde KM".

"To znaju oni koji mu prate trag. Čim ste na onoj zanimljivoj OFAC-ovoj listi, onda vam se prate tragovi, zna se kad ste i karticu provukli, a ne nešto drugo. Oni su ga procijenili, ja nisam išla po njegovim vilama. Kažu da ima vilu po Budimpešti, da je komšija nekom Makedoncu, oni kažu, ja samo slušam", pojasnila je Svetlana Cenić. 

Prema njenim riječima, imovinom Milorada Dodika bavila se i srbijanska Bezbedonosno-informativna agencija(BIA) i, kako je kazala "oni su mu procijenili bogatstvo na otprilike istu cifru"

/"SB"/ 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...