IZETBEGOVIĆ U NOVOGODIŠNJOJ ČESTITKI GRAĐANIMA BiH: "Vlade na svim nivoima morat će nastaviti sa konkretnim programima pomoći stanovništvu, za to imaju sve preduvjete..."

"U nadi da će nova 2023. godina biti mnogo bolja od godine na izmaku, svima vama želim mir, zdravlje i ličnu i porodičnu sreću", naveo je Izetbegović.

  • Vijesti

  • 31. Dec. 2022  31. Dec. 2022

  • 4

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović uputio je novogodišnju čestitku građanima BiH.

"Poštovani građani Bosne i Hercegovine, iza nas je teška i izazovna 2022. godina, koju su obilježili ratovi, pandemija koronavirusa,  ekonomska i energetska kriza i globalna inflacija. Sve to, uz političke krize koje su proizvodile antidržavne politike, imalo je veliki utjecaj i na stanje u našoj Domovini. 

Poduzete su konkretne mjere, prije svega od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, da se posljedice krize u Bosni i Hercegovini ublaže, naročito vodeći računa o najugroženijim kategorijama stanovništva. Vlade na svim nivoima morat će nastaviti sa konkretnim programima pomoći stanovništvu. Za to imaju sve preduvjete, jer unatoč svemu, na raspologanju će imati nikad veće i punije budžete.

Dodjelom kandidatskog statusa pred kraj godine od Evropske unije smo dobili novi podstrek da radimo na ubrzanju našeg evropskog puta, razvoju ekonomije, podizanju nivoa vladavine prava i općem prosperitetu Bosne i Hercegovina. Nisam siguran da će svi politički faktori u zemlji biti posvećeni tome, ali na nama koji želimo modernu i prosperitetnu državu, članicu Evropske unije i NATO-a, je da čuvamo mir i stabilnost i predano radimo na ostvarivanju tih ciljeva. 

U nadi da će nova 2023. godina biti mnogo bolja od godine na izmaku, svima vama želim mir, zdravlje i ličnu i porodičnu sreću", zaključio je Izetbegović. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...