NOVOGODIŠNJA PORUKA JELENE TRIVIĆ: "Nadajmo se da su iza nas godine prevara, laži i otimačine"

"Ucijenjeni Dodik je najbolji Dodik", kaže Trivić

  • Politika

  • 31. Dec. 2022  31. Dec. 2022

  • 0

"Narodu i meni je oteta pobjeda, ali nam ni u kom slučaju ne smiju oteti dostojanstvo, ponos, prkos i vjeru u ljude. Zapamtite, narod na ovim izborima nije htio sve ono što personifikuje vrh režima, ali su njihove sulude antisrpske i anticivilizacijske politike našle utočište u onom dijelu međunarodne zajednice koja ih sada tim dogovorima ima u šaci. Zažmirili su na izbornu krađu, ali njihovi uslovi ostaju. Ucijenjeni Dodik je najbolji Dodik. Za njih, nikako za Republiku srpsku", napisala je Jelena Trivić na Facebooku.

Trivić je rekla da je ovu godinu obilježila ogromna podrška koju je dobila ne samo na izborima, nego i u svakodnevnom kontaktu sa ljudima na terenu.

"Uprkos ogromnoj podršci naroda, gaženje narodne volje uz legitimisanje krađe izbora od strane dijela međunarodne zajednice nije dovelo do očekivanog i željenog ishoda. Cijenu dogovora režima i dijela međunarodne zajednice platiće narod i Republika srpska", istakla je ona.

Trivić je rekla da se i dalje mora istrajati u borbi protiv antinarodnog režima.

"Narodu i meni je oteta pobjeda, ali nam ni u kom slučaju ne smiju oteti dostojanstvo, ponos, prkos i vjeru u ljude. Zapamtite, narod na ovim izborima nije htio sve ono što personifikuje vrh režima, ali su njihove sulude antisrpske i anticivilizacijske politike našle utočište u onom dijelu međunarodne zajednice koja ih sada tim dogovorima ima u šaci. Zažmirili su na izbornu krađu, ali njihovi uslovi ostaju. Ucijenjeni Dodik je najbolji Dodik. Za njih, nikako za Republiku srpsku", napisala je Trivić.

Trivić je istakla da sva nastojanja moraju biti usmjerena u izmjenu izbornog zakona, kako bi bh. entitet Rs imao legitimnu i ustavnu vlast, a ne vlast kreiranu, kako je istakla, krađom, malverzacijama i pljačkom.

"Ponoviću još jednom, narod je ovaj put progledao, nije htio Uzurpatora i ta činjenica, bez obzira na ogromnu nepravdu koja nam se desila, me tjera da nastavimo političku i društvenu borbu protiv ovog nakaradnog antisistema. Ja ću sigurno ostati u političkom ringu i neću iznevjeriti sve one koji su mi dali povjerenje da nastavim u tom pravcu", dodala je Trivićeva.

Jelena Trivić je čestitala praznike, kako je navela, svim dobrim ljudima u nadi da će sljedeće godine biti godine istinskih promjena za društvo.

"Uz moju porodicu, vi ste moja najveća snaga. Uspravimo se i krenimo naprijed. Neke bitke nisu za jedan dan. Srećni praznici i sve najbolje u Novoj godini!", poručila je Trivić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...