KRVAVI NAPAD NA BLISKOM ISTOKU: Raketirana međunarodna zračna luka u Damasku i ciljevi na jugu glavnog grada Sirije...

U napadima na južni Damask ubijena su dvojica vojnika i nastala je materijalna šteta.

  • Svijet

  • 02. Jan. 2023  

  • 0

Izrael je raketirao međunarodnu zračnu luku u Damasku i ciljeve na jugu grada, objavila je sirijska vojska.  U izraelskim napadima na južni Damask ubijena su dvojica vojnika i nastala je materijalna šteta, a glavna međunarodna zračna luka u zemlji nije u funkciji, saopćila je sirijska vojska. 

Izrael je više puta bombardirao ciljeve milicija u Siriji odanih Iranu uz objašnjenje da želi uništiti vojno prisustvo Teherana koja se proširila u posljednjih godinu dana u ratom razorenoj zemlji prema tvrdnjama zapadnih obavještajaca. 

Izraelske oružane snage nisu se još oglasile o ovom napadu. 

Dva regionalna obavještajna izvora navela su da su u napadima pogođene predstraža iranskih snaga Quds i milicija koju podupiru. 

Tvrde da su Iranci snažno prisutni u četvrti Sayeda Zainab u južnom Damasku gdje proiranske milicije imaju niz podzemnih baza.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...