„KAKO TI NAPREDUJE GRADNJA, LOPOVČINO…“: Burne reakcije nakon Dodikovog poziva na proslavu neustavnog Dana Republike Srpske…

-Republika Srpska živi godinama i decenijama više nego neke državne zajednice u prošlosti na ovim prostorima, rekao je Dodik.

  • Mini market

  • 05. Jan. 2023  

  • 2

Ne stišavaju se reakcije nakon poziva Milorada Dodika, predsjednika bh. entiteta Republika Srpska, na proslavu neustavnog Dana RS-a.

Podsjetimo, Dodik je na Twitteru poručio da je „Dan Republike Srpske praznik u kojem učestvuju predstavnici legitimnih institucija RS-a“.

-Srpska nema namjeru da mijenja svoje politike u vezi sa poštivanjem Ustava BiH, kojem ostaje privržena, kao i ostanku u BiH na bazi Ustava, poručio je Dodik te pozvao građane da 9. januara u Istočnom Sarajevu svojim prisustvom „veličanstveno obilježe Dan Republike, koja je više nego ikada sigurna u svoje potencijale. – Živjela Republika Srpska, srećan joj Dan“!

-Republika Srpska živi godinama i decenijama više nego neke državne zajednice u prošlosti na ovim prostorima, rekao je Dodik.

On je kazao da je Dan Republike Srpske praznik u kojem učestvuju predstavnici legitimnih institucija Republike Srpske, te da RS nema namjeru da mijenja svoje politike u vezi sa poštivanjem Ustava BiH, kojem ostaje privržena, kao i ostanku u BiH na bazi Ustava.

-Neustavna BiH nas ne zanima, pogotovo ona koju bi modelirale strane sudije Ustavnog suda BiH i lažni visoki predstavnik. Pozivam na razgovor i dogovor u BiH. Moramo vratiti na dnevni red sva pitanja koja su od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma postavljena na nakaradan način. To je pitanje koje mi postavljamo kao strana, rekao je Dodik u pozivu na proslavu neustavnog Dana RS-a.

Nakon Dodikovog poziva uslijedile su burne reakcije na društvenim mrežama.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...