ĆAMIL DURAKOVIĆ, POTPREDSJEDNIK REPUBLIKE SRPSKE: "Ova ideja koju pokušava sprovesti Milorad Dodik i apsolutna većina u entitetu RS..."

"Dodikov cilj je uticati na suverenitet BiH", kazao je Duraković.

  • Vijesti

  • 05. Jan. 2023  

  • 2

Ćamil Duraković, potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska u javljanju za TVSA govorio je o mogućim motivima iza negativnih izjava Milorada Dodika kojima uznemirava, diskriminira i provocira žrtve teških zločina i genocida.

Kako kaže, iako je na početku formiranja vlasti u RS-u bilo nekih pozitivnih signala da će biti mogućnosti otvorenog dijaloga, već sada kada se bliži 9. januar kao neustavan dan tog entiteta, jasno je da se retorika pooštrila.

-Ova ideja koju pokušava sprovesti Milorad Dodik i apsolutna većina u entitetu RS neće uroditi plodom, jer do sad nije i ne vidim razlog da to bude od sad. Ovdje je cilj uticati na suverenitet države BiH, kazao je Duraković.

-On je svjestan šta su njegove mogućnosti i on to vrlo perfidno koristi. Međutim, šta on radi ovim, jeste da pravi jedan pregovarački položaj samog SNSD-a ili evo, da kažem, politika koje su u koaliciji s SNSD-om, položaj dakle kad je u pitanju formiranje državne vlasti”, zaključio je potpredsjednik bh. entiteta RS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...