POLITOLOG JASMIN MUJANOVIĆ NAJAVLJUJE: „Ovo nije posljednji prebjeg iz redova Osmorke koji možemo očekivati u nadolazećim danima, uskoro značajan preokret…“

Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković nakon sastanka Osmorke i SNSD-a u Doboju izjavio je kako bi izlaskom NES-a i Stranke za BiH iz vlasti u Federaciji BiH mogao biti problem za koaliciju na vlasti.

  • Politika

  • 06. Jan. 2023  

  • 4

Politolog Jasmin Mujanović sa američkog Univerziteta York pomno prati rasplet situacije oko formiranja vlasti nakon općih izbora u Bosni i Hercegovini. Mujanović je na društvenim mrežama podijelio najnovija saznanja.

-Rečeno mi je da je došlo do velikog raspada u bloku Sarajevske Osmorke nakon izlaska Stranke za BiH i NESS-a iz državne koalicije i da je, suprotno javnim tvrdnjama, njihova većina u Federaciji BiH s HDZ-om vrlo ugrožena. Razgovor o značajnim preokretima u narednim danima, poručio je Mujanović.

-Kao što se i očekivalo, NES i Stranka za BiH izašli su iz koalicije Osmorke na državnoj razini u BiH zbog Dodikovih stalnih secesionističkih prijetnji. Nije jasno hoće li te dvije stranke ostati dio koalicije entiteta FBiH.

Vrijedi dodati: rečeno mi je da ovo nije posljednji prebjeg iz redova Osmorke koji možemo očekivati u nadolazećim danima, barem što se tiče vlasti na državnoj razini, zajljučio je Mujanović.

Podsjetimo, lider Naroda i pravde Elmedin Konaković nakon sastanka Osmorke i SNSD-a u Doboju izjavio je kako bi izlaskom NES-a i Stranke za BiH iz vlasti u Federaciji BiH mogao biti problem za koaliciju na vlasti.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...