PRORUSKI SEPARATISTA IGOR GIRKIN STRELKOV PREDVIĐA PUTINU SUDBINU GADAFIJA: "Haag aplaudira i počinje da priprema kameru"

Oružane snage Ruske Federacije su prosto oduševljene, kaže, moći će na svojoj koži da dožive sve „čari“ jednostranih primirja koje je Korpus narodne milicije LDNR prethodno poznavao u prethodnih 8 godina.

  • Evropa

  • 06. Jan. 2023  

  • 0

Vladimir Vladimirovič Putin je učinio “tako hrabar i odlučan korak ka porazu i kapitulaciji u aktuelnom ratu, što se nije dogodilo u proteklih deset i po mjeseci tzv. „SVO“ (specijalne vojne operacije), piše Igor Girkin Strelkov, bivši oficir FSB i jedan od glavnih proruskih separatista u Ukrajni.

Haag, dodaje Girkin na Telegramu, aplaudira i počinje da priprema kameru.

“Ukoliko se, naravno, pitanje preventivno ne reši neovlašćenim ubacivanjem drške od lopate u anus, kao što je bio slučaj sa Gadafijem”.

Oružane snage Ruske Federacije su prosto oduševljene, kaže, moći će na svojoj koži da dožive sve „čari“ jednostranih primirja koje je Korpus narodne milicije LDNR prethodno poznavao u prethodnih 8 godina.

Mislim da će se našoj vojsci dopasti, kaže Girkin komentarišući najavljeno primirje ruskih snaga koje je ironično opisao pojmovima “deeskalacija“, “pregrupisavanje“, “teška odluka“.

“U vezi sa izjavom Pana Podoljaka (Mihajlo Podoljak, savjetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, prim. aut.) da Oružane snage Ukrajine ne namjeravaju da izađu u susret Kremlju na pola puta u poštovanju “jednostranog primirja“ – imam nekoliko primedbi:

– Iz jučerašnjeg pregleda-prognoze povlačim neopravdano smjelu pretpostavku o mogućnosti završetka juriša naših trupa na naselje Marinka (region Donjeck). Ako Mariinka ikada bude zauzeta, biće to mnogo kasnije, pošto će za 36 sati naše “apstinencije“ Oružane snage Ukrajine ozbiljno ojačati svoje pozicije i ojačati garnizon”.

Od prvih mjeseci ruske invazije na Ukrajinu u punom obimu, Girkinove kritike su se isticale ne samo zbog svoje iskrene analize, već i zbog melanholičnog tona.

Putin i cijela ruska vojna komanda ne samo da su učinili sve da se rat izgubi, tvrdio je nerijetko, već će dovesti do neizbježnog kolapsa Rusije koji bi uslijedio nakon rata.

On je više puta tvrdio da je napad na Kijev trebalo da bude još 2014. bez čekanja da Ukrajina i njeni saveznici stvore borbeno spremnu vojsku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...