U EVROPSKOJ PRIJESTOLNICI KULTURE: U Novom Sadu za Badnje veče zabilježena pucnjava, badnjaci izgledaju kao srednjovekovne lomače

U svim dijelovima grada već satima se neprestano čuju detonacije od petardi, topovskih udara, vatrometa, a na mnogim mjestima badnjaci više liče na lomače.

  • Regija

  • 06. Jan. 2023  06. Jan. 2023

  • 4

Uprkos tradicionalnoj Božićnoj čestitki “Mir Božji – Hristos se rodi”, u Novom Sadu, glavnom gradu Vojvodine i Evropskoj
prijestolnicI kulture za 2022. godinu, atmosfera više podsjeća na ratno stanje: u svim dijelovima grada već satima se neprestano čuju detonacije od petardi, topovskih udara, vatrometa, a na mnogim mjestima badnjaci više liče na lomače.

Badnjaci se lože u crkvenim dvorištima, između zgrada u svim dijelovima grada, a na Novom naselju i na Klisi su pripremljeni badnjaci visine nekoliko metara, koji podsjećaju na inkvizitorske lomače iz mračnog srednjeg vijeka.

Na takvim mjestima, prisutni građani piju alkohol u velikim količinama i puštaju ultranacionalističke pjesme. Cijeli grad smrdi na barut.

Sve u svemu – ne izlazite napolje bez prijeke potrebe i budite što dalje od prozora, napolju je pravi pravcati varvarski pir!, piše Autonomija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...