UZBUNA U ČOVIĆEVIM REDOVIMA: „Mora se uvažiti snaga SDA, pregovaramo sa svima osim sa…“

Da bi se potres u redovima Osmorke mogao odraziti na federalnu i kantonalnu razinu stižu potvrde iz HDZ-ovih redova.

  • Politika

  • 07. Jan. 2023  07. Jan. 2023

  • 4

Stranke “Osmorke” pri formiranju vlasti na državnoj razini službeno su spale na šest stranaka. NES i Stranka za BiH neće dati novoj koaliciji svoju podršku, a za federalnu i kantonalne razine je sve i dalje otvoreno.

Bez obzira što su odnosi unutar “Osmorke” poljuljani, u SDP-u ne vide veći problem oko daljnjeg formiranja vlasti na državnoj razini. Dok na federalnoj razini priželjkuju što skorije formiranje vlasti.

Formiranje vlasti na federalnoj razini uveliko je u prošlosti znalo utjecati i na formiranje vlasti u nacionalno mješovitom kantonu kakav je Hercegovačko-neretvanski. A s obzirom na konstelaciju snaga u Skupštini i ovaj put je sve otvoreno.

Stav HDZ-a oko formiranja vlasti na svim razinama, a tako i na razini HNK je jasan, svi dolaze u obzir, osim Demokratske fronte. Predsjednik županijskog odbora HDZ-a BiH Stjepan Bošković priznaje kako pregovaraju sa svima, ali i da se svačija snaga u Skupštini mora uvažiti, gdje SDA ima 7 zastupnika.

Za razliku od HDZ-a BiH koji se nakon potresa u redovima Osmorke okreće vlastitim interesima, u SDP-u imaju drugačije stavove.

Arman Zalihić iz mostarskog SDP-a vjeruje kako bi partneri s federalne razine mogli formirati vlast i na razini ovog kantona.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...