MITROPLOIT MIHAILO POSLAO ŽESTOKU PORUKU TOKOM LITURGIJE: "Moramo da se oslobodimo domaćih izdajnika i da okupatora ispratimo preko Belvedera. Crna Gora mora biti slobodna kao što mora i Ukrajina"

Poželio je mir, ljubav i slogu i poručio da moramo da se oslobodimo od domaćih izdajnika i da, kako je rekao, okupatora ispratimo preko Belvedera.

  • Regija

  • 07. Jan. 2023  07. Jan. 2023

  • 1

Mitropolit Mihailo zajedno sa sveštenstvom služio je liturgiju povodom Božića u crkvi Ivana Crnojevića na Cetinju.

Poželio je mir, ljubav i slogu i poručio da moramo da se oslobodimo od domaćih izdajnika i da, kako je rekao, okupatora ispratimo preko Belvedera.

"Ova zemlja mora biti slobodna, kao što mora biti slobodna Ukrajina", istakao je Mihailo, prenosi Analitika.

Arhiepiskop kotorski i primorski Simeon poželio je srećan Božić i ukazao na važnost proslave posebno u ovim turbulentnim vremenima.

"Moramo se potruditi da među sobom širimo ljubav, što nam je Gospod ostavio. Znam da je to teško, ali ako vjerujemo u Boga moguće je", rekao je Simeon.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...