DRAGAN STEVANOVIĆ ZATRESAO SDP: „Košarac će i dalje tući ženu, Selmo će se vući po sudu, Branković će raditi sve po zakonu, Fadil i Ljerka povremeno u pauzama suđenja dolaziti na sjednice vlade, a Čampara…“

"Siguran sam da bi Dodik kao koalicioni partner odmah ukinuo 9. januar, antidržavne zakone o imovini, a četnici bi odmah prestali divljati u Srebrenici - sve da udovolji svojim koalicionim partnerima", poručio je sarkastično Stevanović.

  • Mini market

  • 08. Jan. 2023  08. Jan. 2023

  • 6

Potpredsjednik Gradskog Vijeća Sarajevo i član SDP-a BiH dr. Dragan Stevanović osvrnuo se na posljednja politička događanja koja su pokazala pukotine u Osmorci i učinile formiranje vlasti neizvjesnim.

-Da sam ja Neka, a nisam, ja bih odmah:

Sabrao zastupničke ruke u Parlamentu BiH i Parlamentu FBiH i ako ih imam dovoljno ubrzano formirao izvršnu vlast ne osvrćući se na ove dušebrižnike.

Ako nemam većinu, odmah bi objavio da ostajem opozicija i prepustio SDA, DF, NES, SzBiH i SZNG da sa HDZ i SNSD formiraju patriotsku vlast.

Siguran sam da bi Dodik kao koalicioni partner odmah ukinuo 9. januar, antidržavne zakone o imovini, a četnici bi odmah prestali divljati u Srebrenici - sve da udovolji svojim koalicionim partnerima.

Naravno i Čović bi povukao Marinka i obje Lidije te odustao od Izbornog zakona. Svi bi bili zadovoljni, patriote jer očuvaše BiH, a mi u SDP-u jer smo ostali na izvornim principima socijaldemokratije.

Ako pak Čović i Dodik ne udovolje zahtjevima ili SDA i DF ostanu usamljeni, nikom ništa i naredne četiri godine ćemo imati vlast u tehničkom mandatu. Ali u Vijeću ministara će ostati sve pošteni i sposobni.

Košarac će i dalje tući ženu, Selmo će se vući po sudu, Branković će raditi sve po zakonu, Zoran će biti predsjedavajući, a ne ministar, Bevandu će hitna donositi na sjednice.

U Vladi FBiH će Fadil i Ljerka povremeno u pauzama suđenja na sjednice vlade, Čampara će i dalje biti ministar i zastupnik, a Marinko dupli predsjednik (dvije plate manje), i dalje ćemo tražiti Sebijinu i Osmicinu diplomu dok ih ne nađemo.

Podnosićemo apelacije Ustavnom sudu, dobijati presude koje niko ne provodi, OHR će stavljati van snage zakone u RS-u koji će se i dalje provoditi, četnici će divljati, 9. januar se slaviti  a mi ćemo to patriotski osuđivati.

I Bog te veselio, svi zadovoljni a Neka će aklamacijom biti ponovo izabran za predsjednika, Vojin, Helez, Lana i Benjamina za podpredsjednike SDP-a zbog principjelnih stavova u očuvanju socijaldemokratske ideje.

Ti Evropo putuj, mi ostajemo u ovoj žabokrečini a naši mladi će u bijeli svijet i dalje masovno.

Demonkratija je to i čisti patriotizam bez trunke izdaje, poručio je Stevanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...