DRAMA U NJEMAČKOJ: Specijalci uhapsili muškarca iz Irana, planirao je napad smrtonosnim otrovima...

Njemačke vlasti prije nekoliko dana primile upozorenje strane obavještajne službe o prijetnji napada kemijskom bombom.

  • Evropa

  • 08. Jan. 2023  08. Jan. 2023

  • 4

Protuteroristički odjel njemačke policije uhapsio je 32-godišnjeg muškarca u Castrop-Rauxelu u sjeverozapadnoj pokrajini Ruhr pod optužbom da je planirao islamistički motiviran napad.

Muškarac koji ima iransko državljanstvo osumnjičen je da je pribavio cijanid i ricinus, objavili su jutros u zajedničkoj izjavi državno odvjetništvo iz Düsseldorfa te policije iz Recklinghausena i Münstera. Ricinius je vrlo toksično biološko oružje. Policija je sinoć pretražila stan 32-godišnjeg muškarca u Castrop-Rauxelu blizu Dortmunda i Essena.

S njim je uhapšen i njegov brat

"Optuženi je osumnjičen da je pripremao niz nasilnih akcija opasnih za državu. Pretragom su pronađeni toksini priloženi kao dokazni materijal", navodi se u izjavi. Osumnjičeni je priveden uz još jednog muškarca, a mediji navode da je riječ o njegovom bratu.

Dnevnik Bild izvještava da su njemačke vlasti prije nekoliko dana primile upozorenje strane obavještajne službe o prijetnji napada kemijskom bombom. U Njemačkoj je proteklih godina počinjeno nekoliko islamističkih napada, među kojima je bio napad kamionom na božićni sajam 2016. s 13 ubijenih ljudi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...