"HEJ, PUTINOVA LUTKO, GDJE SI...": Hakerska grupa Anonymous poslala novu poruku Aleksandru Vučiću

Anonymousi su obavijestili javnost da su vrlo angažirani i da su prikupili e-mail adrese stotina dužnosnika iz različitih ministarstava.

  • Regija

  • 09. Jan. 2023  

  • 1

Hakerska grupa Anonymous je poslala novu poruku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Anonymousi su obavijestili javnost da su vrlo angažirani i da su prikupili e-mail adrese stotina dužnosnika iz različitih ministarstava. Svoju poruku su završili s pitanjem upućenim Vučiću: "Hej, Putinova lutko, gdje si? Još sa psima?!“

Anonymousi su već krajem decembra jednu svoju objavu na Twitteru posvetili Vučiću. Tada su objavili i videozapis u kojem uz uvrede i prijetnje govore o događajima na Kosovu. 

"Primijetili smo da srpske kriminalne grupe tenzijama i ratnohuškačkim provokacijama na sjeveru Kosova pokušavaju izazvati oružani sukob. Srpski autokratski predsjednik Aleksandar Vučić, marioneta Vladimira Putina, pokušava destabilizirati regiju koristeći mehanizme nasilja i terora ratnog zločinca Slobodana Miloševića, ali zna se da će njegovi pokušaji biti samoubilački", poručili su Anonymousi krajem prošle godine. 

"Na vrhuncu rata u Ukrajini Srbija je i dalje bila jedina država koja je službeno proglasila savez s Rusijom, odbijajući stalne pozive Zapada da se pridruži sankcijama Europske unije", osvrnuli su se tada i na poziciju koju je Srbija zauzela prema ratu u Ukrajini. 

"Naša kolektivna reakcija bit će odlučna i trenutna. Anonymousi nisu mala grupa nemoćnih ljudi koje treba ignorirati. Mi smo organiziran i globalno aktivan kolektiv istomišljenika i ako ne zaustavite svoje opasne akcije na Kosovu, naša poruka će biti jasna", zaprijetili su.

Ubrzo nakon te objave Anonymousa stigao je i Vučiće odgovor o kojem smo ranije pisali.

Kako je Vučić odgovorio Anonymousima pročitajte OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...