SCENA O KOJOJ BRUJI ITALIJA: Pogledajte šta je sinoć Gigi Buffon odbranio Edinu Džeki…

Gosti iz Parme prednost su držali sve do pred sam kraj dvoboja.

  • Sport

  • 11. Jan. 2023  

  • 0

Branitelji naslova pobjednika talijanskog nogometnog kupa, igrači Intera iz Milana prvi su četvrtfinalisti ovosezonskog izdanja nakon što su u osmini finala u utorak nakon produžetka kao domaćini svladali drugoligaša Parmu sa 2-1 (0-1, 1-1).

Gosti iz Parme bili su nadomak senzacije jer su sve do 88. minute vodili sa 1-0 i to sjajnim pogotkom Stanka Jurića (38), no Lautaro Martinez (88) uspio je poravnati da bi u dodatnih pola sata prolazak favoritu osigurao Francesco Acerbi (110).

Jurić, koji je u igru ušao u 26. minuti umjesto ozlijeđenog suigrača Mana, u 38. je minuti pucao sa 20-ak metara, a njegov je udarac odsjeo u samom gornjem lijevom uglu nemoćnog Onane.

Gosti iz Parme tu su prednost držali sve do pred sam kraj dvoboja kada je Lautaro šutom s vrha kaznenog prostora savladao 45-godišnjeg Gianluigija Buffona te odveo utakmicu u produžetak. Pobjednički pogodak za Inter postigao je stoper Acerbi koji je natrčao na jednu odbijenu loptu i spektakularnim udarcem glavom s više od 16 metara lobovao Buffona.

U nastavku sureta trener Inaghi napravio je pet izmjena, u igru je ušao i Edin Džeko. Upravo je Džeko imao priliku riješiti utakmicu, no legendarni je Buffon pokazao da je još u vrhunskoj formi.

Video pogledajte OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...