MAJKE SREBRENICE OGORČENE NAKON INTERVJUA S BORISOM MALAGURSKIM: „Sram vas bilo…!“

Ne stišavaju se reakcije nakon intervjua s kontroverznim režiserom Borisom Malagurskim.

  • Vijesti

  • 12. Jan. 2023  12. Jan. 2023

  • 3

Na društvenim mrežama oglasili su se iz Udruženja Majke Srebrenice, bosanskohercegovačke nevladine organizacije koja okuplja preživjele, te članove porodica ubijenih i nestalih 1995. godine, tokom pada Srebrenice i Žepe.

-O kanal i Oslobođenje ugošćuju režisera filma Borisa Malagurskog i promovišu Republiku Srpsku i njenu borbu za oslobođenje. Koje poniženje za žrtve najvećih zločina poslije Drugog svjetskog rata, koja sramota, koje nepoštivanje ljudskog dostojanstva. Sram vas bilo!, poručuju iz Udruženja, te dodaju:

-Na provokacije “režisera” Malagurskog upućene gradonačelnici Benjamini Karić nemamo što reći sem da smo navikli da dotični gradi svoje ime napadima na žene. Istina je jedna, svaki pokušaj da se ona promjeni je propao, zaključuju iz Udruženja.

Podsjetimo, dan uoči projekcije filma u Istočnom Sarajevu, na O kanalu emitiran je razgovor s kontroverznim režiserom Borisom Malagurskim, a tema je bila njegovog novog filma pod nazivom „Republika Srpska – borba za slobodu“.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...