"SVE SAM DOGOVORIO S MILORADOM DODIKOM...": Denis Šulić pokušao opravdati odstupanje od kandidature za državnog ministra, ponovo optužuje "političko Sarajevo"...

-SNSD je ušao u proces formiranja Vijeća ministara BiH s namjerom da odblokira projekte važne za Republiku Srpsku, a koji su blokirani politikom iz Sarajeva, kazao je Šulić.

  • Politika

  • 12. Jan. 2023  

  • 8

Denis Šulić, aktuelni potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, koji je bio prijedlog SNSD-a za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, rekao je da nije želio da njegova kandidatura izazove bilo kakve komplikacije i da je odluka o odstupanju donesena u dogovoru sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom.

Šulić je rekao da je odstupio i zahvalio se na mogućnosti da bude jedan od članova Vijeća ministara BiH.

“Kreirana je politika unutar medijskog prostora političkog Sarajeva da SNSD kandiduje mene da bih ja tamo nešto blokirao. SNSD nikada nije blokirao nijedan razvojni projekat unutar BiH, a mi smo se susretali sa brojnim blokadama SDA, pa su oni pomisli da bi i mi tako radili”, rekao je Šulić za RTRS.

On je kazao da SNSD štiti interese Republike Srpske i ne bavi se blokadama.

“Ko god ode u Sarajevo iz SNSD-a štitiće interese Republike Srpske i to svima treba da bude jasno”, poručio je Šulić.

-SNSD je ušao u proces formiranja Vijeća ministara BiH s namjerom da odblokira projekte važne za Republiku Srpsku, a koji su blokirani politikom iz Sarajeva, kazao je Šulić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...