DOBRE VIJESTI ZA GRAĐANE: Januarski, ali i decembarski računi Toplana biće umanjeni za…

Ministarstvo prihvatilo inicijativu zastupnika Aljoše Čampare.

  • Društvo

  • 13. Jan. 2023  

  • 0

Decembarski računi za grijanje građanima koji se griju putem KJKP Toplane, biće umanjeni oko 10 posto, kao i januarski, kazao je za TVSA Enver Hadžiahmetović, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša.

Pojasnio je kako je ovo ministarstvo prihvatilo inicijativu Aljoše Čampare, da se računi za grijanje umanje i za decembar, jer su preovladavale relativno visoke temperature za ovaj period godine.

Zajedno sa pojeftinjenjem plina u iznosu od deset posto, računi za grijanje biće umanjeni za isti iznos za prva tri mjeseca ove godine.

Podsjetimo, jučerašnjom odlukom Federalne vlade veleprodajna cijena prirodnog plina za distributivna privredna društva na području FBiH iznosi 990 KM/1.000 Sm3, odnosno 0,990 KM/Sm3, a riječ je o smanjenju cijene za 9,6 posto, sa dosadašnjih 1.095 na 990 KM/1.000 Sm3 (0,990 KM/Sm3), bez uračunatog PDV-a.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...