ČOVIĆEV REKORD: Lider HDZ-a već četvrti put ide u "Dom penzionera"

Delegati u ovom Domu jednako su plaćeni kao i zastupnici u Predstavničkom domu. 

  • Mini market

  • 16. Jan. 2023  16. Jan. 2023

  • 1

U Mostaru je danas održana sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH, na kojoj su izabrana četiri delegate u Dom naroda Parlamenta BiH.  

Kao što je poznato, u ovaj dom, koga neki zbog skromnog obima posla posprdno nazivaju "dom penzionera", delegate ne biraju građani nego stranke. U taj dom u pravilu idu istaknuti stranački zvaničnici koji nisu uspjeli dobili mandat građana na izborima ali igraju važne uloge u stranačkoj hijerarhiji.  

Delegati u ovom Domu jednako su plaćeni kao i zastupnici u Predstavničkom domu. 

I u naredne četiri godine lider HDZ-a, Dragan Čović, sjedit će u Domu naroda. Ako smo dobro izračunali, Čoviću će to biti čevrti mandat u Domu naroda, što je apsolutni rekord na političkoj sceni BiH.

Inače, Dragan Čović i Milorad Dodik su stranački lideri s najdužim stažom ne samo u BiH nego i u državama okruženja. Nadmašio ih je jedino Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore koji se na čelu DPS-a nalazi više od 30 godina. 

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...