PROFESOR ZORAN DRAGIŠIĆ UPOZORAVA: "Rusija vodi rat protiv Srbije, želi preko nas da otvori sukob na Balkanu"

Tako se u oštroj kritici Ruske Federacije priklljučio Vuku Draškoviću, koji je Vladimira Putina uporedio sa Adolfom Hitlerom.

  • Regija

  • 16. Jan. 2023  16. Jan. 2023

  • 1

"Danas je zadatak svake Srpkinje i svakog Srbina da PUTINOGUZE koji šire zločinačke ideje, upozori na ono što rade i da im se oštro suprotstavi, to je način da branimo Srbiju", napisao je na društvenim mrežama prof. dr Zoran Dragišić, narodni poslanik , član poslaničke grupe Srpske napredne stranke, prenosi Direktno.rs.

Tako se u oštroj kritici Ruske Federacije priklljučio Vuku Draškoviću, koji je Vladimira Putina uporedio sa Adolfom Hitlerom, a invaziju Rusije na Ukrajinu sa fašističkim ratnim pohodima u Drugom svjetskom ratu.

Da li je u pitanju zaokret politike vlasti u Srbiji prema Rusiji ili taktika režima koji preko perifernih činioca vlasti povremeno odašilje otrovne strijele prema Vladimiru Putinu ne bi li se nekome dodvorili, tek Dragišić je poručio Rusima:

"Jurićemo vas gdje god se pojavite, neće biti rupe u Srbiji u kojoj ćete moći da se sakrijete… Ukrajina nije ništa šta vas čeka u slobodarskoj Srbiji, J.... li vam majku izdajničku…", zagrmio je režimlija Dragišić i prepoznatljivim rječnikom vlasti zaprijetio Rusima i samo on zna kome sve još.

A onda je u dahu nastavio da briljira i pozvao državne organe da ‚‚zaštite Srbiju od ruske agresije".

"Državni organi moraju da preduzmu sve iz njihove zakonske nadležnosti da Srbiju zaštite od ruske agresije. U suprotnom će to uraditi slobodni građani, ali to neće biti dobro ni po ustavni poredak ni po građane. Idealna situacija je da državu štiti onaj ko je nadležan", pozvao je prof.dr Zoran Dragišić državu da ‚‚reaguje.

"Danas je zadatak svake Srpkinje i svakog Srbina da PUTINOGUZE koji šire zločinačke ideje, upozori na ono što rade i da im se oštro suprotstavi, to je način da branimo Srbiju", naglasio je Dragišić.

Na kraju je "poentirao" i pozvao na otpor Rusima:

"Ljudi, moramo razumjeti, Rusija vodi rat protiv Srbije, želi da preko nas otvori sukob na Balkanu koji će skrenuti pažnju sa Ukrajine. Ovdje su poslali kvislinška govna pod imenom 'Zli orlovi'. Moramo se suprotstaviti zbog naše budućnosti", zaključio je Zoran Dragišić, član poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS).

Zoran Dragišić završio je Fakultet civilne odbrane, kao i Pravni fakultet u Beogradu. Magistrirao je 1998. na Pravnom fakultetu. Doktorsku disertaciju „Pravno-politički status nacionalne bezbjednosti“ odbranio je na Pravnom fakultetu u Beogradu 2004. godine.

Od 1994. radi na Fakultetu bezbjednosti i rukovodilac je specijalističkih studija ‚‚Bezbjednosni menadžment u oblasti odbrane od terorizma".

Na predsedničkim izborima 2012. bio je kandidat Pokreta radnika i seljaka i osvojio je 1,54% glasova.

Od 2016. godine je narodni poslanik Srpske napredne stranke (SNS) koja mu je tri puta povjerila poslanički madat.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...