JOANIKIJE SE OGLASIO: "Obične laži i petljavine da su Rusi podrivali Crnu Goru"

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije služio je danas u manastiru Svetih arhangela na Miholjskoj Prevlaci kod Tivta. Joanikije je tom prilikom poručio da su obine “laži i petljavine” da su Rusi podrivali Crnu Goru.

  • Regija

  • 17. Jan. 2023  17. Jan. 2023

  • 4

On je, kako je prenio portal Mitropolije, u čin rase i kamilavke zamonašio poslušnicu Fotiniju, davši joj ime Melanija po prepodobnoj Melaniji starijoj.

Joanikije je novoj monahinji Melaniji čestitao monašenje, rekavši da je ona došla iz Rusije i da se ovdje dugo pripremala za ovaj čin.

“Došla je iz ruske zemlje, ne da se bavi politikom kao što sad cijelo vrijeme trabunjaju i lupetaju kako svaki Rus koji dođe ovdje širi ‘maligni ruski uticaj’ i da se bavi politikom i da podriva Crnu Goru. Kad su to Rusi podrivali Crnu Goru? To nikada nije bilo. I to su obične laži i petljavine. Radi se o nečem drugom, a vi svi dobro znate o čemu se radi. Nego nećemo sad o tome, naše je da se Bogu molimo, ali hoćemo da kažemo da nismo imbecili i idioti pa da ne znamo o čemu se radi”, rekao je Joanikije,  prenosi CdM.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...