NEBOJŠA VUKANOVIĆ PODNIO KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV DIREKTORA IZ SNSD-a: "To šta su radili nema ni u Nadrealistima..." (VIDEO)

Iz trebinjske bolnice navode da ih je pandemija virusa korona omela u rješavanju drugih problema, ali da su uz revizorski izvještaj dobili preporuke kojima će otkloniti neusklađenosti.

  • Politika

  • 17. Jan. 2023  17. Jan. 2023

  • 0

Predsjendik pokreta "Za pravdu i red", Nebojša Vukanović podnio je krivične prijave protiv rukovodstva bolnica u Trebinju, Foči i Doboju zbog niza krivičnih djela koja su utvrdili revizori u svojim posljednjim izvještajima. Krivična prijava podnijeta je i protiv direktora Elektroprivrede Luke Petrovića.

Podnošnje krivičnih prijava Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju, uslijedilo je nakon objave negativnih revizorskih izvještaja o poslovanju bolnica u Trebinju i Foči.

“Prva krivična prijava koju podnosimo je, nažalost, ko zna koja u nizu protiv direktora Opšte bolnice u Trebinju Nedeljka Lambete. Podsjetiću da smo prije dvije godine podnijeli krivičnu prijavu, do danas nas niko iz Tužilaštva nije saslušao, niti su bilo šta pokrenuli, a tiče se zloupotreba u koroni”, kaže Nebojša Vukanović, predsjednik Liste Za pravdu i red.

Iz trebinjske bolnice navode da ih je pandemija virusa korona omela u rješavanju drugih problema, ali da su uz revizorski izvještaj dobili preporuke kojima će otkloniti neusklađenosti.

“Date su revizorske preporuke, koje će biti sastavni dio plana o otklanjanju neusklađenosti, a koji će aktuelni menadžment da donese u narednim danima, sa taksativno navedenim opisom neusklađenosti, preporukama, nosiocima i rokovima za njihovo otklanjanje”, navodi se u saopštenju Bolnice Trebinje. A krivičnu prijavu zaradio je i direktor Opšte bolnice u Foči Radmilo Marić.

“Iako je Radmilo Marić dobar vaskularni hirurg to mu ne daje za pravo da krši zakon, vrši javne nabavke, rekonstrukcije blokova, nabavke lijekova, goriva, svih mogućih materijala bez raspisivanja tendera, što je utvrdio i revizor i mi smo zbog svih onih stvari koje su pobrojane u revizorskom izvještaju podnijeli i krivičnu prijavu protiv Radmila Marića.”

Treća krivična prijava, kao dopuna one od prije sedam dana, podnesena je protiv direktora Elektroprivrede Republike Srpske Luke Petrovića u vezi sa kupovinom firme Komsar - enerdži hidro od Rašida Serdarova.

“Nema odgovora Luke Petrovića koliko je para prebacio Serdarovu i zašto je ugovor tajan? On mora da ga objavi. Zbog toga smo došli do saznanja da su u tom kriminalnom poslu učestvovali i gospodin Manigoda Boban perjanica trebinjskog SNSD-a i Šišić iz Ljubinja koji se nalazi na čelu neke solarne elektrane Ljubinje, a preko kojih je Luka Petrović, da on to ne bi potpisivao, prebacio novac toj firmi koja je tek osnovana koja nema nikakvih prihoda realnih da ona kupi solarnu elektranu iz Ljubinja da kupi od Serdarova firmu u Rudom Hidroenergi da ona pravi hidorcentralu, to nema ni u Nadrealistima ni u Buksovcima.”

Vukanović zaključuje da je sada potez na Tužilaštvu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...