KOMŠIĆ O POZIVU 'OSMORKE': "Govorio sam o formiranju vlasti, a ne o pozivu za politički dogovor"

Član Predsjedništva BiH i lider DF-a Željko Komšić reagovao je povodom objavljenog dokumenta koji otkriva da je 27. oktobra dobio poziv Osmorke za potpisivanje Sporazuma.

  • Politika

  • 18. Jan. 2023  18. Jan. 2023

  • 13

"Ja sam govorio o formiranju vlasti i na nivou BiH i FBiH, a ne o pozivu za politički dogovor kojim je formirana Osmorka. Vi govorite o dokumentu kojim je formirana Osmorka, a u emisiji Face TV, ja sam govorio o formiranju vlasti! To su dvije sasvim različite stvari", naveo je Komšić.

Gostujući na Face televiziji, Komšić je upitan zašto nije dio Osmorke na što je on odgovorio da ga niko nije ni pozvao.

"Sasvim je legitimno da Osmorka, SNSD i HDZ naprave vlast. Osmorka nas nije zvala da idemo u priču sa njima. Jedino je Semir Efendić izrazio želju. I da su nas zvali ne bi išli sa njima. Ja ne vjerujem u taj projekat. Gdje je puno baba, kilava su djeca. Ne prihvatam da mi Dragan Čović piše sporazum i da Milorad Dodik izbacuje iz sporazuma sve što mu se ne sviđa. Nema ništa od ulaska DF-a u priču s Osmorkom", rekao je Komšić.

Predmet pisma koje je 27. oktobra Nermin Nikšić (SDP) poslao Željku Komšiću (DF) je glasio “Prijedlog teksta Sporazuma o formiranju parlamentarnih većina na svim nivoima", a u pismu ga poziva da se pridruži potpisivanju sporazuma s ostalim strankama Osmorke, navodi Klix.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...