"NOĆ PRED NAMA JE DUGA I TEŠKA": Zamjenik gradonačelnika Zvornika procjenjuje da će nivo Drine još rasti

Drina je poplavila priobalje u Karakaju, poljoprivredno zemljište u Roćeviću i Šepku, a ugroženi su i objekti uz obalu rijeke u Tršiću i vikend naselje Srednji Šepak.

  • Društvo

  • 19. Jan. 2023  19. Jan. 2023

  • 2

"Noć će biti duga i teška, procjene su da će doći do rasta nivoa Drine. Dežurat ćemo, kako bi izbjegli još veću štetu i najvažnije svakako da bi izbjegli ljudske žrtve, a njih nema", rekao je Bojan Ivanović, zamjenik gradonačelnika Zvornika i šef Štaba za krizne situacije.

"Naše službe već dva dana su neprestano danonoćno na mjestima gdje Drina prelijeva, dovozili smo vreće sa pijeskom, pumpama izbacujemo vodu iz podruma i kuća. Sve to radimo da bi šteta materijalna bila što manja", naglasio je Ivanović.

Podsjećamo, Drina je poplavila priobalje u Karakaju, poljoprivredno zemljište u Roćeviću i Šepku, a ugroženi su i objekti uz obalu rijeke u Tršiću i vikend naselje Srednji Šepak, piše RTRS.

Prema posljednjim mjerenjima protok Drine je na hidroelektrani Mali Zvornik 2.069 kubnih metara u sekundi, dok je uzvodno, u Bajinoj Bašti protok vode 2.230 kubnih metara u sekundi.

To znači da se u toku noći kod Zvornika očekuje i veća količina vode.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...