VUČIĆ IZ "MAGAREĆE KLUPE": "Nisam jadnik, molili su me da sjednem u prvi red"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je izazvao brojne reakcije i šale na društvenim mrežama zbog fotografije iz Davosa s panela o Zapadnom Balkanu. Fotografija prikazuje Vučića kako od svih prisutnih jedini sjedi sam.

  • Regija

  • 19. Jan. 2023  19. Jan. 2023

  • 7

U izjavi za medije Vučić se osvrnuo na činjenicu da je sjedio sam pa rekao da su ga molili da sjedne u prvi red, ali da on to nije htio.

"Tamo sam birao sam gdje ću sjesti iako su me tri puta molili da dođem u prvi red, ja to nisam želio. Ali to je jedna od stvari koja mi je zabavna. Kada imate teške razgovore i kada razmišljate o tome, za mene je to dio dobre zabave. Zašto?

Pa kada vidite da politički protivnici nemaju ništa za reći o vašem radu, rezultatima, znanju jezika, onda misle da su se dočepali nečega misleći da su svi površni kao i oni. Nije bitno gdje sam sjeo. To nije suština... Nećete se dopasti učitelju ako sjedite u prvom redu, već je to pitanje vašeg znanja", rekao je Vučić, piše Nova.rs.

Vučić je naglasio da nije "jadnik, bijednik i nesretnik" kojeg treba žaliti.

"Smeta vam snažna Srbija i to što nisam dio čopora i što neću govoriti da su neki lideri luđaci. Ovdje je popularno da se kaže da je Putin luđak, a ja u tome neću učestvovati", rekao je Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...