POLITIČKI POTRES U REPUBLICI SRPSKOJ: Mladen Ivanić je pokušao sve ali bilo je uzalud, Jelena Trivić na prekretnici...…

“Crna Trojka” koja vuče brojne konce u toj stranci, ne uspijeva staviti Trivićevu nikako pod svoju kontrolu.

  • Vijesti

  • 20. Jan. 2023  20. Jan. 2023

  • 5

Da se nešto krupno događa u redovima PDP-a svjedoče i najave Slobodana Vasković koji piše da se Jelena Trivić nalazi na prekretnici, te da nije isključeno i formiranje vlastite stranke.

Trivićeva da bi mogla biti spasonosno rješenje za PDP, ali i sa svojom strankom, koju bi formirala, zauzela bi značajan dio potpuno praznog opozicionog prostora.

Takva stranka ne bi bila samo opoziciona, već istinska alternativa Dodikovom režimu zbog beskompromisnih stavova Trivićeve, piše Vasković.

“Crna Trojka” PDP-a, Mladen Ivanić, Branislav Borenović i Igor Crnadak, koja vuče brojne konce u toj stranci, ali ne uspijeva staviti Trivićevu nikako pod svoju kontrolu, shvatili su da njihov plan produženja mandata Borenoviću, PDP svodi na nivo statističke greške.

Također su shvatili da bi odlazak Trivićeve iz PDP-a značio nove teške, nenadoknadive gubitke, što nije slučaj i sa odlaskom Draška Stanivukovića koji više nije u stanju da sazove ni Gradski odbor PDP-a Banjaluka, tvrdi Vasković.

Zbog navedenog, Ivanić, Borenović i Crnadak, pokrenuli su akciju u kojoj pokušavaju Trivićevu ubijediti da preuzme PDP, ali pod njihovim uslovima.

Trivićeva, navodno, ne prihvata ovakve uslove, već traži snažnu akciju na oporavku partije, odustajanje od politike trulih kompromisa koja je PDP i dovela do rasula, ali i daleko jaču kritiku nenarodnog, otuđenog, oktroisanog Režima; Istovremeno, i dalje intenzivno, sa značajnim brojem onih koji je podržavaju, promišlja o osnivanju sopstvene partije.

Trivićeva i Stanivuković teško da mogu biti u jednoj stranci; Ta mogućnost malo je realna, jer je Stanivuković direktno radio protiv nje, ali i PDP-a.

Da se nešto krupno događa u redovima PDP-a svjedoči i posljednja izjava Jele Trivić.

-PDP ne podržava najavljeni opoziv Ljubiše Petrovića. Poslanik Slaviša Marković, koji je i predsjednik Gradskog odbora PDP-a Bijeljina čvrsto stoji uz gradonačelnika Bijeljine Ljubišu Petrovića, kako on tako i cijeli gradski odbor PDP-a Bijeljina, to mi je potvrdio u više navrata, kao i danas. Lično se ograđujem od pojedinaca iz PDP-a koji ne stoje na liniji zvaničnih politika stranke. Svako iskakanje iz zvaničnih politika stranke moralo bi biti najstrožije sankcionisano, poručila je Jelena Trivić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...