CVIJANOVIĆ JE DUGO RAZMIŠLJALA, A ONDA IRONIČNO ZAKLJUČILA: "Da li bi sad trebalo iseliti "zajedničke institucije"

E sad ,jedno ironično pitanje: Pošto je Ustavni sud BiH, u jednoj od svojih mnogobrojnih političkih vratolomija, rekao da je termin `zajedničke institucije` neustavan, da li bi valjalo poništiti akte Parlamentarne skupštine BiH Predstavničkog doma i Doma Naroda objavljene u Službenom glasniku BiH br. 12/99, pa time poništiti i prenos vlasništva i iseliti sve te institucije? – upitala je Cvijanovićeva u objavi na “Instagramu”.

  • Politika

  • 21. Jan. 2023  21. Jan. 2023

  • 6

Predsjedavajuća i član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović upitala je da li bi trebalo poništiti akt Parlamentarne skupštine BiH o utvrđivanju kompleksa zgrada i zemljišta za smještaj institucija BiH u kojem se pominju "zajedničke institucije", pa time poništiti i prenos vlasništva i iseliti sve te institucije, piše Srna.

E sad ,jedno ironično pitanje: Pošto je Ustavni sud BiH, u jednoj od svojih mnogobrojnih političkih vratolomija, rekao da je termin `zajedničke institucije` neustavan, da li bi valjalo poništiti akte Parlamentarne skupštine BiH Predstavničkog doma i Doma naroda objavljene u Službenom glasniku BiH br. 12/99, pa time poništiti i prenos vlasništva i iseliti sve te institucije? – upitala je Cvijanovićeva u objavi na “Instagramu”.

Ona je dodala da ovo nisu jedini akti u kojima zajedničke institucije sebe zovu zajedničkim.

Cvijanovićeva je objavila i fotografiju stranice Službenog glasnika BiH 12/99 u kojem jer objavljena “Odluka o utvrđivanju kompleksa zgrada i zemljišta za smještaj institucija BiH, o njihovom statusu, uslovima i načinu korištenja”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...