"NEGOVO NASLJEĐE SLUŽI KAO SVJETLO I PUTOKAZ": Osmani i Kurti na 17. godišnjicu smrti Ibrahima Rugove položili cvijeće na njegov grob

Kurti je ocijenio da će Rugova ostati upamćen po humanističkom pristupu u politici i internacionalizaciji kosovskog pitanja.

  • Regija

  • 21. Jan. 2023  21. Jan. 2023

  • 0

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani i premijer Albin Kurti položili su danas vijence na grob Ibrahima Rugove, na 17. godišnjicu njegove smrti, prenosi Reporteri.

Osmani je tom prilikom rekla da je nasljeđe koje je za sobom ostavio Rugova služi kao svjetlo i putokaz.

"Danas, na godišnjicu od smrti Ibrahima Rugove, rado se sjećamo čovjeka koji je digao glas na opravdane zahjteve naroda Kosova za slobodu i nezavisnost. Nasljeđe koje je ostavio za sobom nam služi kao svjetlo i putokaz u nastojanjima da ojačamo našu državu. Kako je Rugova znao da stvori prijatelje i saveznike u najtežim danima za zemlju, mi ćemo nastaviti da štitimo i čuvamo saveze koje je stvorio", rekla je predsjednica Osmani.

Kurti je ocijenio da će Rugova ostati upamćen po humanističkom pristupu u politici i internacionalizaciji kosovskog pitanja.

"Odali smo poštu na grobu prvog predsjednika prve Republike Kosovo i prvog predsjednika oslobođenog Kosova. Predsjednika Ibrahima Rugovu pamtimo po njegovom intelektualnom stavu, miroljubivom ponašanju, humanističkom pristupu, internacionalizaciji kosovskog pitanja", rekao je Kurti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...