"SUTRA ME OČEKUJE...": Najbolja skijašica iz Bosne i Hercegovine nastavila dobru formu

Elvedina Muzaferija upisala je nove bodove u spustu, nakon utrke u italijanskoj Cortini d'Ampezzo.

  • Sport

  • 21. Jan. 2023  21. Jan. 2023

  • 0

Najbolja skijašica iz Bosne i Hercegovine nastavila je dobru formu, te nakon 28. mjesto u superveleslalomu, isto je ponovila i u danas u spustu.

“Jako sam sretna sa ovim rezultatom. Posebno jer su bili promjenjivi uslovi i puhalo je dosta vjetra. Tako da se nikad nije znalo, šta se može desiti, ali završila sam na 28. mjestu. Sutra me očekuje utrka Super G-ija, a onda početkom februara očekuje me nastup na Svjetskom prvenstvu, gdje me možete svi pratiti. A naravno kasnije i Europa Kup na Bjelašnici koji će se održati 12. i 13. februara” poručila je najbolja bh. skijašica za N1 iz Cortine d'Ampezzo.

Ženski spust vožen u Cortini d'Ampezzo Visočanka je odvezla za 1:06:37, što je bilo jednu sekundu i 64 stotinke sporije od odlične Ilke Štuhec. Skijašica iz Bosne i Hercegovine osvojila prve bodove u spustu ove sezone.

Muzaferija se nalazi na 44. mjestu u poretku spusta sa 3 boda, a u ukupnom poretku Svjetskog kupa je 105. sa 6 osvojenih bodova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...