BRANISLAV BORENOVIĆ OTKRIO DETALJE S BURNE SJEDNICE GLAVNOG ODBORA PDP-a: „Jedan je propao u pokušaju da se oduži SNSD-u za novu masno plaćenu poziciju…“

Ne stišavaju se reakcije nakon sjednice Glavnog odbora PDP-a.

  • Politika

  • 23. Jan. 2023  23. Jan. 2023

  • 0

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović otkrio je detalje sa sjednice.

-Prva sjednica Glavnog odbora PDP nakon izbora. Analizirali smo izbore i potvrdili odluku da ne priznajemo rezultate za predsjednika Republike. Počele su pripreme i za Sabor partije, te još jednom potvrdili jasan opozicioni politički kurs PDP, poručio je on.

Borenović je demantirao pisanje režimskih medija koji su izvijestili o raskolu u toj stranci.

-Dodikova fabrika laži SRNA očajna! Glavni odbor PDP-a broji 144 člana. Od pomenutih pet, dvojica nisu bila prisutna a jedan uopšte nije član! Jedan je propao u pokušaju da se oduži SNSD-u za novu masno plaćenu poziciju u Ambasadi BiH u Moskvi, a dobri Rato Rajak ostaje u stranci, poručio je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Podsjetimo, Srna piše kako su stranku napustili predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Pale Igor Tošić, bivši generalni sekretar partije Miroslav Brčkalo, bivši potpredsjednik PDP-a Dragiša Delić, bivši načelnik opštine Rudo Rato Rajak i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

Ipak ova informacija je djelimično tačna, jer je formalno stranku je napustio samo predsjednik Opštinskog odbora Pale Igor Tošić. To je objavio i na svom profilu na Facebooku navodeći da odluka nije donesena preko noći.

“Ostaću u okvirima dostojanstva i neću puno detaljisati, ali ću samo reći da sa ovakvim rukovodstvom više ne ide”, napisao je Tošić uz ostalo.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...