"U OPTICAJU DVA ILI...: Naša stranka još nema ozbiljan prijedlog za premijera KS

Govoreći o Drašku Aćimoviću koji se spominjao kao jedan od kandidata za premijera KS Mandić je kazao da za njega nije čuo u tom kontekstu i da se radi o spinu.

  • Politika

  • 23. Jan. 2023  23. Jan. 2023

  • 0

Naša stranka još uvijek nema ime kandidata za premijera KS. Potvrdio je to danas Srđan Mandić, načelnik općine Centar ističući da se zvanični prijedlog još nije našao na sjednicama organa Naše stranke.   

„U opticaju su dva ili tri imena, ali za sada još nema ozbiljnog prijedloga“, kazao je Mandić u programu BHT1 uživo.

Govoreći o Drašku Aćimoviću koji se spominjao kao jedan od kandidata za premijera KS Mandić je kazao da za njega nije čuo u tom kontekstu i da se radi o spinu.

„Očekujem da Naša stranka izađe s vrlo kvalitetnim kandidatom iako sam očekivao da to bude Edin Forto“, kazao je Mandić.

Istakao je kako bi bilo dobro da u novoj Vladi KS ostane što veći broj ministara iz još uvijek aktuelnog saziva.

Novu Vladu KS trebali bi činiti kadrovi četiri stranke NIP-a, SDP-a, Naše stranke i Stranke za BiH, dok će pokret Za nove generacije participirati u skupštinskoj većini.

S obzirom na izborni rezultat i skoro ujednačen broj mandata u Skupštini KS očekuje se da NiP ima nekoliko resora manje, a SDP više. Stranka za BiH trebala bi dobiti tri resora, a Naša stranka uz premijera jedno ili dva ministarstva.

Iz ovih stranaka su ranije istakli da se čeka sa formiranjem nove Vlade KS dok se ne završe procesi na državnom i federalnom nivou.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...