ŠEFICA SLOVENSKE DIPLOMATIJE: "Crna Gora rak rana, od najuspješnije države na putu ka EU..."

(...) ona sada postaje zemlja koja je problem. Obavezali smo se da ćemo dalje pomagati Crnoj Gori."

  • Regija

  • 23. Jan. 2023  23. Jan. 2023

  • 0

Crna Gora ostaje rak rana, poručila je šefica diplomatije Slovenije Tanja Fajon nakon današnje sjednice Savjeta EU za vanjske poslove.

"Crna Gora ostaje rak rana... Od zemlje koja je bila najuspješnija na putu ka EU, ona sada postaje zemlja koja je problem. Obavezali smo se da ćemo dalje pomagati Crnoj Gori", poručila je Fajon.

Prioritet je, dodala je, izbor sudija Ustavnog suda i pitanje izbora sudija prioritetno. 

"Posredstvom svih kanala komuniciramo sa predstavnicima političkih partija, i poručujemo im da je ovo šesti pokušaj koji mora da uspije, inače će Crna Gora skrenuti sa evropskog puta", poručila je ona.

Crna Gora je u agendi za sjednicu Savjeta EU bila pod stavkom "tekuća pitanja", pored Irana, Jermenije, Avganistana, Venecuele i Etiopije. Najnovije tenzije između Prištine i Beograda, kako je saopšteno, takođe su jedna su od tema o kojoj će se raspravljati.

Sastankom Savjeta EU za spoljne poslove predsjedavao je visoki predstavnik Unije za spoljnu politiku i bezbjednost Josep Borrell, prenosi Antena M. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...