ZLATAN BEGIĆ U NEVJERICI: "Gabriel Escobar je drzak i bezobrazan, ponaša se kao da je Bosna i Hercegovina kolonija Zagreba i Beograda, ali to mu neće proći..."

"Tek ćemo da govorimo o korupciji i svim njenim akterima, domaćim i inostranim! Pritiscima, prijetnjama", poručio je Begić.

  • Politika

  • 24. Jan. 2023  

  • 21

Nakon izjava specijalnog američkog izaslanik za Zapadni Balkan Gabriela Escobara u Zagrebu oglasio se državni parlamentarac Zlatan Begić (DF).  

-Kada bi se u USA primjenila rješenja koja je, danas u Zagrebu, Gabriel Escobar zagovarao za našu zemlju, on - Escobar bi bio tzv. ”Ostali”, bio bi diskriminisan, građanin drugog reda, pod režimom aparthejda, a Amerikom bi vladao Kju Kluks Klan.   Pored toga što je drzak, bezobrazan, što se ponaša kao da je Bosna i Hercegovina kolonija Zagreba i Beograda, i što svojim izjavama derogira presude Evropskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda te podstiče na njihovo neizvršavanje (što je u našoj zemlji krivično djelo, moguće i više krivičnih djela u sticaju).  

I pored toga što u svoju računicu nije uračunao sve nas koji ćemo se suprostaviti. Korupcija u Bosni i Hercegovini je ogroman problem, između ostalog i ona visokotarifna koje se odnosi na pritiske iz tzv. “međunarodne zajednice” na Ustavni sud, kupovinu zastupnika i delegata (kako reče Nikšić) - sve do zakona koji su stvorili okvir za tajkunizaciju društva i korupciju, a koji su došli ravno iz krugova predstavnika međunarodne zajednice u BiH sa naznakom - “ovo mora biti usvojeno” (od privatizacije, bankarskog sektora, Zakona o stečajnom postupku Itd. od kojih smo neke godinama kasnije uspjeli srušiti na Ustavnom sudu kao neustavne, neljudske, koruptivne, čime je spriječena dalja šteta, ali je većina posljedica ostala).  

Pa sve do domaćih neljudi i kriminalaca koji su koristili takav okvir. Mi koji nismo korumpirani, nemamo nikakav razlog da vam šutimo i popuštamo. Tek ćemo da govorimo o korupciji i svim njenim akterima, domaćim i inostranim! Pritiscima, prijetnjama i sl, poručio je Begić.  

Podsjetimo, Escobar je nakon druženja s hrvatskim premijerom kazao i sljedeće:   "Podržavam sve konstitutivne narode u BiH da otvoreno i slobodno izraze svoja politička opredjeljenja. Vjerujem da je važno imati čim više političkih opcija i političkih aktera unutar demokratske strukture. Ne želim komentirati izbor Željka Komšića, ali općenito vjerujem da se volja Hrvata u BiH treba čuti i provesti".    

Šta je sve specijalni američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabriel Escobar kazao u Zagrebu pročitejte OVDJE. 

(SB)  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...